Gietvloer

Een gietvloer laat je leggen door My Design Floors

Een gietvloer een naadloze en duurzame vloer met een moderne uitstraling. Hieronder verstaan we diverse soorten vloer die over een ondervloer gegoten aan worden gebracht. Dit resulteert in een zeer sterke vloer die gemakkelijk te onderhouden is.

Verschillende ruimtes in een woning of kantoorpand kunnen dankzij een gietvloer verbonden worden. Hierbij zijn er geen naden in de overgang tussen de kamers te vinden. Gietvloeren worden in een industriële omgeving vaak gebruikt vanwege de duurzaamheid en hygiëne, maar ook particulieren kiezen steeds vaker voor dit soort vloer

Kom uw nieuwe vloeren bekijken, voelen en ervaren
in onze ruime showroom in Helmond!

Vloeradvies bij jou thuis

Wij komen geheel vrijblijvend bij jou thuis langs

Gratis stijladvies

Gelijk inzicht in wat bij jouw interieur past

100% tevredenheid

Verzekerd van een goed eindresultaat

De mogelijkheden van een gietvloer

Er is ontzettend veel mogelijk met een gietvloer, waarbij verschillende soorten ieder unieke karakteristieken met zich meebrengt. Hierdoor kan het praktische aspecten hebben voor een bedrijf, zoals hygiëne en het vertragen van brand.

Voor anderen, zoals particulieren, is de gietvloer betonlook een grote meerwaarde. De strakke en moderne look is voor velen aantrekkelijk bij het inrichten van een woning of kantoor. Het voordeel van de gietvloer is dat het meerdere kamers naadloos verbindt. En omdat het vochtbestendig is, kan er zelfs op de vloer gedoucht worden. Een gietvloer badkamer maakt een douchebak dus overbodig.

Eenmaal gegoten is de vloer ook ontzettend duurzaam en eenvoudig schoon te maken, omdat er geen naden zijn waar stof en vuil zich in verzamelt. Met een vochtig doekje veeg je eenvoudig spetters en vlekken weg. Pas alleen wel op met krassen, aangezien de reparatie van het materiaal meer moeite kost.

Het leggen van een gietvloer

Bij het leggen van een gietvloer hoeft er geen rekening gehouden worden met een egale ondervloer. Het wordt over de ondervloer of een bestaande vloer heen gegoten en vervolgens gladgestreken, doorgaans zijn dit vier lagen. Een gietvloer over tegels of een dergelijke vloer is daarom ook geen enkel probleem. Hierbij is ook een gekleurde vloer mogelijk, aangezien er met verschillende materialen gegoten kan worden. Zo kunnen de eigenschappen van de vloer aan je wensen worden aangepast. Zoals eerder genoemd is een gietvloer ook ontzettend duurzaam. Na het plaatsen kan de vloer tot wel 50 jaar lang meegaan.

Waar moet je op letten?

Naast tal van voordelen, zijn er bij de gietvloer ook enkele nadelen. Zo heeft de gietvloer een prijs die hoger ligt dan bij menig andere vloersoorten. Maar omdat de duurzaamheid zo goed is, kan het op lange termijn juist voordeliger uitpakken. Daarnaast kan het gieten van de vloer enkele dagen duren en moet je oppassen met eventuele slijtage.

Dit neemt niet weg dat de gietvloer voor velen de ideale keuze is voor een vloer. Voor meer informatie of advies op maat, kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

Wij maken gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.