Kurkvloer kopen

Kurkvloer kopen doe je bij My Design Floors

Kurkvloer kopen?

Kurkvloer kopen? Dan is het verstandig om goed na te gaan of dit de meest geschikte keuze voor jou is. Om je te helpen bij je beslissing, bieden we graag meer informatie over zowel de voordelen als de nadelen van kurkvloeren. Zo kun je een beter beeld krijgen van wat een kurkvloer te bieden heeft.

Een van de belangrijkste voordelen van kurkvloeren is hun zachte en warme karakter. Kurk voelt aangenaam aan onder de voeten en biedt een comfortabele loopervaring. Daarnaast heeft kurk van nature een isolerende werking, wat betekent dat het de warmte goed vasthoudt en geluid dempt. Dit maakt kurkvloeren ideaal voor ruimtes waar warmte- en geluidsisolatie belangrijk zijn, zoals slaapkamers, woonkamers en kantoren.

Een ander voordeel van kurkvloeren is dat ze milieuvriendelijk zijn. Het materiaal is volledig natuurlijk en wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik, waarbij de boom zelf onbeschadigd blijft. Kurk is een hernieuwbare hulpbron en de winning ervan heeft geen schadelijke gevolgen voor het milieu. Bovendien zijn kurkvloeren vrij van schadelijke stoffen en emissies, wat de algehele luchtkwaliteit in de kamer ten goede komt. Dit maakt kurkvloeren bijzonder geschikt voor mensen met astma, allergieën of gevoeligheden voor chemische stoffen.

Daarnaast zijn kurkvloeren duurzaam en veerkrachtig. Kurk heeft van nature een hoge veerkracht, waardoor het bestand is tegen deuken en putjes. Het materiaal kan zich herstellen van lichte beschadigingen en behoudt zijn vorm en structuur na verloop van tijd. Hierdoor gaan kurkvloeren doorgaans lang mee en blijven ze er goed uitzien, zelfs bij intensief gebruik.

Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met enkele nadelen van kurkvloeren. Hoewel kurk veerkrachtig is, kan het gevoelig zijn voor krassen en deuken bij zware meubels of scherpe voorwerpen. Het is daarom raadzaam om voorzichtig te zijn en beschermende maatregelen te nemen om schade te voorkomen. Daarnaast kan kurk verkleuren bij blootstelling aan direct zonlicht, dus het is belangrijk om te zorgen voor voldoende bescherming tegen UV-straling.

Als je op zoek bent naar advies op maat bij het kiezen van een kurkvloer, staan we graag voor je klaar. Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder. We kunnen je meer informatie geven over de verschillende soorten kurkvloeren, hun eigenschappen en welke het beste bij jouw specifieke behoeften passen.

 

MY DESIGN FLOORS LOGO RGB WITTE TEKST 0My design floors

Kom uw nieuwe vloeren bekijken, voelen en ervaren
in onze ruime showroom in Helmond!

Vloeradvies bij jou thuis

Wij komen geheel vrijblijvend bij jou thuis langs

Gratis stijladvies

Gelijk inzicht in wat bij jouw interieur past

100% tevredenheid

Verzekerd van een goed eindresultaat

De voordelen van een kurkvloer kopen

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan een goedkope kurkvloer kopen. Allereerst is het een natuurlijk en duurzaam product, waarbij er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten. Het is daarom handig voor mensen met longaandoeningen. Daarnaast isoleert kurk geluid en houdt de vloer warmte vast, waardoor het perfect te combineren is met een vloerverwarming.

Dankzij een groot draagvlak en een zacht comfort, is een kurkvloer bovendien fijn voor mensen met gevoelige gewrichten. Hierbij is het ook een groot voordeel dat de vloer hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud is. Ook de waterbestendige toplaag van het kurk draagt hieraan bij.

My design floors 6
2 6

Het toepassen van kurk

Een kurkvloer leggen kan op verschillende manieren en in verschillende stijlen. Zelf een vloer maken is hierin ook mogelijk, door gebruik te maken van kurkvloertegels en een kliksysteem. Voor het zelf aanbrengen van kurk is het belangrijk dat de grond egaal en droog is. Ben je niet heel behendig in doe-het-zelf en ben je bang dat er oneffenheden ontstaan? Dan zorgen we voor een professionele montage met een optimaal resultaat.

Ook een kurkvloer verwijderen kan door ons geregeld worden. Dit is soms een nauwkeurig proces, waardoor goed vakmanschap belangrijk is. Daarom hechten we veel belang aan een goede samenwerking, zodat er aan al je wensen wordt voldaan.

Wensen als het plaatsen van een kurkvloer in de badkamer worden door ons uitgevoerd. Er is veel met kurk mogelijk en we laten je graag weten wat je opties zijn.

Onderhoud

Een kurkvloer is duurzaam en kan tot wel 20 jaar lang meegaan, mits de vloer goed wordt onderhouden. Voor vastzittend vuil hebben we een speciaal schoonmaakproduct in de aanbieding. Even dweilen met onze magic star zorgt ervoor dat het vuil verwijderd wordt en de vloer er weer spik en span uitziet.

Wij maken gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.