Laminaat kopen

Laminaatvloer kopen en laten leggen doe je bij My Design Floors

Laminaatvloer kopen en laten leggen is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de populairste keuzes voor een nieuwe vloer.
En met goede reden, het is namelijk een voordelige keuze met tal van voordelen.

Het is dus niet raar dat iedereen tegenwoordig bekend is met laminaat. Velen van ons hebben het al honderden keren onder onze voeten gevoeld, maar wat is het precies? Laminaat bestaat uit verschillende lagen samengeperst tot een plank. Hierdoor hebben veel laminaat vloeren een houtlook, al is er meer variatie mogelijk. Laminaat kopen is daarnaast meestal de eerste keuze bij het zoeken naar een voordelige vloer. We gaan dieper in op wat laminaat zo gewild maakt.

MY DESIGN FLOORS LOGO RGB WITTE TEKST 0My design floors

Kom je nieuwe vloer bekijken, voelen en ervaren
in onze ruime showroom in Helmond!

Vloeradvies bij jou thuis

Wij komen geheel vrijblijvend bij jou thuis langs

Gratis stijladvies

Gelijk inzicht in wat bij jouw interieur past

100% tevredenheid

Verzekerd van een goed eindresultaat

De voordelen van laminaat kopen

Het kopen van laminaat heeft een aantal grote voordelen. Ten eerste is het een goedkoop alternatief voor een houten vloer, waarbij zelfs de houtlook goed tot zijn recht komt. Tevens is ook de variatie in design een groot aantrekkingspunt. Niet alleen verschillende tonen, maar ook de patronen bieden een fijne afwisseling. Zo is er de visgraat patroon, maar kun je ook kiezen uit de Hongaarse of Weense punt.

Daarnaast is laminaat kopen en laten leggen eenvoudig en snel gedaan. Onze service is erop gericht om van begin tot eind in al je wensen te voldoen. Hierbij ontvang je advies op maat en bepaal je zelf wanneer de installatie plaatsvindt. Een laminaat vloer schoonmaken is daarnaast eenvoudig te doen; per situatie verschillend met een licht vochtige dweil en de magic laminaat reiniger is doorgaans al voldoende.

Voor een goedkope vloer is laminaat kopen dus een uitstekende keuze. In tegenstelling tot hout, verkleurd laminaat niet wanneer er meubels op worden geplaatst. Ook is het geschikt voor een vloerverwarming, al zitten hier wel een aantal voorwaarden aan. Zo moet de ondervloer waar het laminaat op ligt de warmte goed doorlaten.

laminaatvloer-kopen-en-laten-leggen
2 3

Eenvoudig en snel plaatsen

Laminaat staat inderdaad bekend om zijn eenvoudige en snelle installatie. Het is een populair alternatief voor hardhouten vloeren vanwege de duurzaamheid, het gemak van onderhoud en de betaalbaarheid. Echter, ondanks de relatieve eenvoud van het plaatsen van laminaat, zijn er toch een aantal valkuilen waar men rekening mee moet houden, met name met betrekking tot de ondergrond waarop het laminaat geplaatst wordt.

Een van de belangrijkste aspecten voor een succesvolle installatie van laminaat is de ondergrond. Deze moet volledig egaal zijn om problemen te voorkomen. Oneffenheden of bulten in de ondergrond kunnen ervoor zorgen dat het laminaat niet goed aansluit, waardoor er kieren ontstaan of het laminaat kan gaan kraken bij belasting. Dit kan het uiterlijk en de functionaliteit van de vloer aantasten. Het is daarom essentieel om de ondergrond zorgvuldig te inspecteren en eventuele oneffenheden te corrigeren voordat het laminaat wordt geïnstalleerd.

Een andere valkuil bij het plaatsen van laminaat is het niet correct laten acclimatiseren van het materiaal. Laminaatvloeren zijn gevoelig voor temperatuur- en vochtigheidsveranderingen, en als het materiaal niet voldoende tijd krijgt om zich aan te passen aan de omgevingscondities van de ruimte, kan het uitzetten of krimpen nadat het is geïnstalleerd. Dit kan leiden tot vervorming en kieren tussen de planken. Het is daarom raadzaam om het laminaat enige tijd in de ruimte te laten rusten voordat het geïnstalleerd wordt, zodat het kan acclimatiseren.

Daarnaast is het belangrijk om tijdens het plaatsen van het laminaat voldoende aandacht te besteden aan het legpatroon. Een onjuist legpatroon kan het uiterlijk van de vloer beïnvloeden. Het is aan te raden om het patroon af te stemmen op de vorm en grootte van de ruimte, en om rekening te houden met eventuele obstakels, zoals deuren en kasten. Door zorgvuldig na te denken over het legpatroon en eventuele zaagsneden op strategische plaatsen te maken, kan men ervoor zorgen dat het eindresultaat esthetisch aantrekkelijk is.

Tot slot is het altijd aan te raden om de instructies van de fabrikant te volgen bij het plaatsen van laminaat. Elk type laminaat kan zijn eigen specifieke instructies hebben, en het is belangrijk om deze te volgen om de beste resultaten te bereiken. Het negeren van de instructies kan leiden tot problemen en kan zelfs de garantie van het product ongeldig maken.

Kortom, terwijl laminaatvloeren over het algemeen eenvoudig en snel te plaatsen zijn, zijn er een aantal valkuilen om rekening mee te houden. Een egale ondergrond, het correct acclimatiseren van het

materiaal, aandacht voor het legpatroon en het opvolgen van de instructies van de fabrikant zijn allemaal essentiële stappen om problemen bij het plaatsen van laminaat te voorkomen en een duurzame en aantrekkelijke vloer te garanderen.

Daarom gaan we vakkundig te werk bij het plaatsen van laminaat. Hierbij wordt er nauwkeurig gelet op de ondergrond, het meetwerk en een feilloze afwerking. Heb je vragen over hoe het werkt of ben je op zoek naar advies van een styliste? Neem dan contact op – we helpen je graag verder.

Nederlandse fabrikant, en levering binnen 1 week

Met de Laminaat vloer van MY design floors haal je een moderne en waterbestendige vloer van een hoogwaardige kwaliteit in huis. De laminaatplanken zijn geproduceerd met een unieke Pressed Bevel techniek waardoor de vloeren 100% waterbestendig zijn en schoonmaken van de vloer makkelijker dan ooit wordt. Let op: het vocht dat achterblijft op de vloer moet binnen 24 uur verwijderd worden. Het decor in de vloer loopt door op de alle vier de zijdes van de vellingkant. Samen met de embossed-in-register zorgt dit voor de meest natuurgetrouwe afwerking.

Deze vloeren zijn met een warmteweerstand van 0,055 m2 K/W ook uitermate geschikt voor vloerverwarming en -koeling. De vloerdelen hebben een formaat van 126,1 cm x 24,4 cm en zijn 7 en 8 mm dik.

A+ merken met de beste garanties

My design floors My design floors
Ontwerp zonder titel 2022 My design floorsMy design floors 02TMy design floors34337.My design floors44

Wij maken gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.