Plinten kopen

Plinten kopen doe je bij My Design Floors

Plinten kopen kan een manier zijn om de afwerking tussen muur en vloer perfect te krijgen. Het toepassen van een plint moet nauwkeurig gebeuren, zodat er geen oneffenheden in het interieur ontstaat. Het hele interieur ademt een bepaalde sfeer uit en de details zijn daarin belangrijk.

Factoren als de dikte, hoogte en de kleur zijn belangrijk bij het kopen van plinten. De keuze bestaat uit plakplinten, muurplinten en overzetplinten. Om te bepalen welke je nodig hebt, is het belangrijk om te weten welk resultaat je wilt bereiken.

Kom uw nieuwe vloeren bekijken, voelen en ervaren
in onze ruime showroom in Helmond!

Vloeradvies bij jou thuis

Wij komen geheel vrijblijvend bij jou thuis langs

Gratis stijladvies

Gelijk inzicht in wat bij jouw interieur past

100% tevredenheid

Verzekerd van een goed eindresultaat

Plakplinten

Plinten kopen en waar je op moet letten is iets om in de gaten te houden. Plakplinten hebben zelfklevende rand en zijn daarom heel gemakkelijk om te zetten. Hierbij is plinten kitten niet nodig. Het is een platte pint die op de vloer wordt geplakt, meestal in de kleur van de vloer zelf. Dit zorgt voor een goede bescherming van muren en deuren. Doorgaans worden dit soort plinten gebruikt bij het laminaat, omdat ze beiden eenvoudig te plaatsen zijn.

Muurplinten

Onze muurplinten, oftewel MDF sfeerplint, is een prachtige manier om een vloer af te werken. Het is geschikt voor zowel een laminaat- als houtenvloer en de PVC vloer, waarbij de muurplint, zoals de naam al suggereert, tegen de muur wordt geplaatst. Plinten kitten tegen de muur is een strakke manier om het geheel af te ronden, mits dit op vakkundige wijze gebeurt. Ga tijdens het aanbrengen dus voorzichtig te werk. Gebruik hiervoor de MY design floors high tech kit.

Overzetplinten

Overzetplinten worden vaak bij een verbouwing of renovatie gebruikt, waardoor ze ook wel renovatieplinten worden genoemd. Een overzetplint kan over een oudere plint worden geplaatst, waardoor het er als nieuw uitziet.

Andere plinten en tips

Plinten kopen en laten plaatsen is een manier om de stijl van de vloer en het interieur compleet te maken. Zelfs oude plinten kunnen vervangen worden, maar het verwijderen hiervan kan eventueel lijm achterlaten. Meet daarom van tevoren precies waar de plinten komen en welke soort hier het meest geschikt voor is.

Er zijn tal van plinten en tips waar een heel boek over geschreven kan worden. Zo zijn er moderne, sier- en blokplinten. Om duidelijk te krijgen welke plinten het meest geschikt zijn voor jouw vloer en muur, kun je contact met ons opnemen. Onze interieurstyliste of een van onze adviseurs kan je hierover van alles vertellen.

Wij maken gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.