Gietvloer

Wil je een gietvloer laten leggen? Doe dat bij My Design Floors!

Een gietvloer laten leggen, weet je al wat het is? Een gietvloer is een naadloze en duurzame vloer die een moderne uitstraling geeft aan elke ruimte. Het is een veelzijdige vloeroplossing waarbij verschillende soorten vloermaterialen over een ondervloer worden gegoten en aangebracht. Dit resulteert in een sterke en solide vloer die gemakkelijk te onderhouden is.

Het unieke kenmerk van een gietvloer is het ontbreken van naden in de overgang tussen verschillende kamers. Dit maakt het mogelijk om verschillende ruimtes in een woning of kantoorpand naadloos met elkaar te verbinden. Het creëert een harmonieus en samenhangend geheel, wat de esthetische waarde van de ruimte verhoogt.

Gietvloeren worden niet alleen gewaardeerd in industriële omgevingen vanwege hun duurzaamheid en hygiënische eigenschappen, maar ook steeds vaker door particulieren. De duurzaamheid van een gietvloer maakt hem bestand tegen intensief gebruik, slijtage en chemische stoffen, waardoor hij ideaal is voor drukbezochte ruimtes zoals keukens, badkamers en entrees.

Bovendien is een gietvloer eenvoudig schoon te houden vanwege het naadloze oppervlak. Vuil en stof hebben geen kans om zich in naden of voegen te verzamelen, waardoor regelmatig onderhoud en reiniging veel gemakkelijker wordt. Dit maakt de gietvloer een praktische keuze voor zowel zakelijke als particuliere omgevingen.

Met zijn moderne uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsgemak is een gietvloer een populaire keuze geworden voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle en functionele vloeroplossing. Het biedt een naadloze verbinding tussen verschillende ruimtes en geeft een eigentijdse uitstraling aan elke omgeving, of het nu gaat om een woning, kantoor of commerciële ruimte.

MY DESIGN FLOORS LOGO RGB WITTE TEKST 0My design floors

Kom uw nieuwe vloeren bekijken, voelen en ervaren
in onze ruime showroom in Helmond!

Vloeradvies bij jou thuis

Wij komen geheel vrijblijvend bij jou thuis langs

Gratis stijladvies

Gelijk inzicht in wat bij jouw interieur past

100% tevredenheid

Verzekerd van een goed eindresultaat

De mogelijkheden van een gietvloer

Er is ontzettend veel mogelijk met een gietvloer, waarbij verschillende soorten ieder unieke karakteristieken met zich meebrengt. Hierdoor kan het praktische aspecten hebben voor een bedrijf, zoals hygiëne en het vertragen van brand.

Voor anderen, zoals particulieren, is de gietvloer betonlook een grote meerwaarde. De strakke en moderne look is voor velen aantrekkelijk bij het inrichten van een woning of kantoor. Het voordeel van de gietvloer is dat het meerdere kamers naadloos verbindt. En omdat het vochtbestendig is, kan er zelfs op de vloer gedoucht worden. Een gietvloer badkamer maakt een douchebak dus overbodig.

Eenmaal gegoten is de vloer ook ontzettend duurzaam en eenvoudig schoon te maken, omdat er geen naden zijn waar stof en vuil zich in verzamelt. Met een vochtig doekje veeg je eenvoudig spetters en vlekken weg. Pas alleen wel op met krassen, aangezien de reparatie van het materiaal meer moeite kost.

My design floors My design floors9
2 My design floors9

Gietvloer laten leggen

Gietvloer laten leggen? Bij een gietvloer hoeft er geen rekening gehouden worden met een egale ondervloer. Het wordt over de ondervloer of een bestaande vloer heen gegoten en vervolgens gladgestreken, doorgaans zijn dit vier lagen. Een gietvloer over tegels of een dergelijke vloer is daarom ook geen enkel probleem. Hierbij is ook een gekleurde vloer mogelijk, aangezien er met verschillende materialen gegoten kan worden. Zo kunnen de eigenschappen van de vloer aan je wensen worden aangepast. Zoals eerder genoemd is een gietvloer ook ontzettend duurzaam. Na het plaatsen kan de vloer tot wel 50 jaar lang meegaan.

Waar moet je op letten?

Naast tal van voordelen, zijn er bij de gietvloer ook enkele nadelen. Zo heeft de gietvloer een prijs die hoger ligt dan bij menig andere vloersoorten. Maar omdat de duurzaamheid zo goed is, kan het op lange termijn juist voordeliger uitpakken. Daarnaast kan het gieten van de vloer enkele dagen duren en moet je oppassen met eventuele slijtage.

Dit neemt niet weg dat de gietvloer voor velen de ideale keuze is voor een vloer. Voor meer informatie of advies op maat, kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.

Wij maken gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.