Vinyl vloer kopen

Vinyl vloer kopen doe je bij My Design Floors

Een vinyl vloer kopen kent veel voordelen en is bovendien ontzettend betaalbaar. Doorgaans denken we bij vinyl aan muziekplaten en niet direct aan een vloer. Dus wat is het precies?

Vinyl, ook wel zeil genoemd, is een synthetische stof dat voor een aantal industrieën wordt gebruikt, waaronder dus ook vloeren. Het is vergelijkbaar met PVC, al zitten er wel een aantal verschillen in. Het voornaamste verschil is dat de onderste laag van een vinyl vloer soepeler is en beter veert. Daarnaast is een vinyl vloer meestal 4 meter breed en kan het zonder naden gelegd worden.

Het hebben van een vinyl vloer heeft een aantal voordelen. Welke voordelen dit zijn dat laten wij jou graag weten.

Onderhoudsarm en makkelijk

Vinyl is makkelijk te onderhouden. Doordat het vinyl vaak is voorzien van een speciale laag is het vinyl vet- en olie afstotend. Het schoonmaken kan je makkelijk doen met een natte dweil. Wil je de vloer lang in een goede staat houden dan is het van belang dat je de vloer een keer in de maand of paar maanden een behandeling geeft met een speciaal product. Wij als dealer van verschillende merken vinyl kunnen jou goed adviseren welk product je hiervoor kan gebruiken.

Goedkoop en duurzaam

Een vinylvloer is veelal goedkoper dan bijvoorbeeld tapijt. Omdat er een aantal verschillende materialen zijn kan de prijs van vinyl wel sterk variëren. Je kunt een vinyl al verkrijgen vanaf €15,- per m2. Tevens is een vinyl vloer ontzettend duurzaam. Vooral wanneer je deze goed onderhoud kun je er jarenlang plezier aan beleven.

Oneindig veel mogelijkheden

Met een vinyl vloer heb je wat designs betreft ontzettend veel mogelijkheden. Wil jij een vinyl vloer maar de looks van een houten vloer? Met vinyl is dit allemaal mogelijk. Tevens is het mogelijk om figuren of patronen te creëren met vinyl. Zo heb je wanneer je dit zelf wenst de kans om jouw eigen vloer te ontwerpen.

Comfortabel en isolerend

Het laten leggen van een vinyl vloer heeft een isolerende werking. Het dempt geluid waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je buren er last van hebben wanneer jij een vinyl vloer hebt uitgekozen. Een vloer van vinyl is ook zeer comfortabel en voelt niet koud aan. Je kunt er gerust op blote voeten op lopen zonder meteen ijsklompjes te krijgen!

Kies je voor duurzaam dan kies je voor Forbo

Vinyl is er in diverse soorten. De merken Forbo & Joka waar wij dealer voor zijn hebben drie verschillende vinylsoorten die uitermate geschikt zijn. Om jou er meer over te vertellen lichten wij alle drie de soorten even verder toe.

Heterogeen projectvinyl

Het heterogeen projectvinyl van Forbo is bijzonder goed geschikt in ruimte waar veel mensen komen zoals bijvoorbeeld in scholen, in speelzalen of in bedrijven. Het heterogeen vinyl van Forbo kent drie verschillende collecties. De Eternal collectie is projectvinyl wat algemeen toepasbaar is. Het Step antislipvinyl vermindert het uitglijden en het Salon Model ’Up vinyl is een vinyl wat gelegd kan worden zonder er lijm voor te gebruiken.

Homogeen vinyl

Het homogeen projectvinyl van Forbo is erg populair omdat het zeer duurzaam is. Tevens heb je de mogelijkheid om met die vinyl meer levendigheid en diepte te geven met de kleuren die erin worden aangeboden. Homogeen vinyl van Forbo bestaat uit 1 laag vinyl en ontzettend goed geschikt om te gebruiken in ruimtes waar veel wordt gelopen.

Vinyltegels en vinylplanken

Met vinyltegels en/of vinylplanken van Forbo & Joka krijg je een ontzettend mooi en uniek resultaat. Elke plank, strook of tegel is uniek. Zonder dat je zichtbaar ziet dat er herhaling plaatsvindt krijg je een ontzettend mooie vloer.

Joka vinyl vloeren, een vloer met een eigen look

Het merk Joka is een ontzettend mooi merk wanneer we het hebben over vinyl vloeren. De materialen die gebruikt worden bij Joka zijn veelal afkomstig uit Duitsland. Het mooie van dit merk is dat er zelfs de mogelijkheid is om een eigen design te laten printen. Wil jij bijvoorbeeld voor je winkel of bedrijf het logo in het vinyl op de vloer laten verwerken dan is dit bij het merk Joka mogelijk.

MY DESIGN FLOORS LOGO RGB WITTE TEKST 0My design floors

Kom je nieuwe vloer bekijken, voelen en ervaren
in onze ruime showroom in Helmond!

Vloeradvies bij jou thuis

Wij komen geheel vrijblijvend bij jou thuis langs

Gratis stijladvies

Gelijk inzicht in wat bij jouw interieur past

100% tevredenheid

Verzekerd van een goed eindresultaat

Voordelen van een vinyl vloer kopen

Door een vinyl vloer te kopen, ben je voordeliger uit dan menig ander materiaal. Het bestaat uit verschillende lagen, waarbij de onderste lagen soepel zijn en dempend werken. De toplaag kent veel variatie, waardoor er verschillende stijlen van vinyl flooring zijn. Zo kun je kiezen voor een natuurlijke stijl met een rechte plank of een betonlook. Ook de kleur van het vinyl kan naar wens worden aangepast, waardoor het materiaal uitermate goed geschikt is voor het creëren van een stijlvol interieur. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende patronen, zoals de visgraat, Weense punt en de Hongaarse punt.

Vinyl is tevens ook geluiddempend en voelt verrassend warm en comfortabel aan. Hierdoor heeft een vinyl vloer naast stijl ook veel praktische nut. Een ander groot voordeel is dat het vochtbestendig is. Hierdoor is een vinyl vloer in de badkamer of keuken doorgaans ook een populaire keuze.

Door een vinyl vloer te kopen hoef je minder tijd aan onderhoud te besteden. Een vinyl vloer schoonmaken is eenvoudig en kan met langere tussenperiodes. Het is een voordelige vloer die stijl, comfort en gebruiksvriendelijkheid weet te combineren.

My design floors optimized My design floors
2 optimized My design floors

Een vinyl vloer leggen

Het aanleggen van een vinyl vloer kan door ons snel en professioneel geregeld worden. Eerst helpen we met het selecteren van de juiste stijl en kleur. Hierbij ontvang je persoonlijk advies en informatie, zodat het gehele proces zo duidelijk mogelijk is. Vervolgens bepaal je zelf wanneer de vloer geplaatst wordt.
Heb je vloerverwarming en wil je weten of een vinyl vloer hier wel geschikt voor is? Vaak ligt dit aan het soort vloer, maar doorgaans gaan vinyl en vloerverwarming prima samen. Om hier optimaal gebruik van te maken, moet de vloer verlijmt worden op een droge en egale ondervloer. Op deze manier wordt bovendien de duurzaamheid van de vinylen vloer groter.

Vinyl onder de hiel

Vinyl vloer en kennen dus een aantal voordelen. Deze goedkope vloer voelt comfortabel aan, dempt geluid en is in verschillende stijlen verkrijgbaar. Dankzij de vochtbestendigheid kan het zelfs de ideale keuze zijn voor meerdere kamers. De perfecte vinyl vloer kopen is iets waar we je graag van dienst mee zijn.

A+ merken met de beste garanties

2 My design floors
My design floors My design floors
3

Wij maken gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.