Traditionele neutjes

Traditionele neutjes laten maken en kopen doe je bij My Design Floors

Traditionele neutjes zijn de onderste delen van de stijlen van deur- en raamkozijnen. De neutjes zorgen ervoor dat er geen vocht in de stijlen komt, waardoor rot voorkomen wordt. Hierbij krijgt de neut ook de vorm van de kozijnstijl, zodat alles een mooi geheel vormt.

Traditioneel gezien hadden neutjes nog een dragende functie, om het breken van de kozijn te voorkomen. Tegenwoordig is die dragende functie niet langer nodig, waardoor de neuten en dorpel als een geheel aan het kozijn kan worden gelijmd. De neutjes waren voor een kozijn dus zeer functioneel, als is het tegenwoordig meer esthetisch.

MY DESIGN FLOORS LOGO RGB WITTE TEKST 0My design floors

Kom uw nieuwe vloeren bekijken, voelen en ervaren
in onze ruime showroom in Helmond!

Vloeradvies bij jou thuis

Wij komen geheel vrijblijvend bij jou thuis langs

Gratis stijladvies

Gelijk inzicht in wat bij jouw interieur past

100% tevredenheid

Verzekerd van een goed eindresultaat

Van traditioneel naar modern

Er is dus niet altijd een vraag naar traditionele neutjes meer. De moderne neut heeft letterlijk zijn plaats vervangen. Het is een overgang tussen plinten, deurlijsten en architraven. Tussen plint en kozijn, is de neut dus een mooie overgang.

Doorgaans gaat het hier om houten deurlijsten in verbinding met klassieke brede plinten. Het vormt een sierlijke verbinding in stijl met de rest van het interieur. Zo kan het diverse kleuren hebben, van wit tot zwart, om een bepaalde look over te brengen. Hierbij kan een houten vloer ook prima gecombineerd worden met een zwarte neut wanneer het contrast bij de rest van de stijl past.

Traditionele neutjes en de moderne variant kunnen bovendien van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid zijn.

3 My design floors
4 My design floors

Gemakkelijk en snel

Wanneer je een PVC vloer aanschaft, heb je keuze uit diverse patronen, waaronder visgraat, de Hongaarse punt en de Weense punt. De variatie in stijlen geeft de optie om de vloer aan te laten sluiten bij persoonlijke smaak en de look van het interieur.

Het gekozen patroon heeft overigens geen significante impact op de prijs. Een goedkope PVC vloer kopen betekent dus niet dat je gelimiteerd bent in keuze. Hierbij kun je zelfs gaan voor een vloer met een houten- of betonlook. PVC is daarom de ideale oplossing voor een nieuwe vloer, zelfs als je met een gering budget werkt.

Gemakkelijk en snel

Niet iedereen weet direct wat er allemaal nodig is voor een nieuwe vloer of welke opties er precies zijn. Op deze website vertellen we niet alleen over traditionele neutjes, maar ook over diverse vloerbedekking en trapbekleding. Laat je inspireren door onze aanbod en passie, dan helpen wij je verder.

Je bent altijd welkom contact met ons op te nemen voor advies van onze styliste of adviseurs. Ook kun je eenvoudig een afspraak maken en een offerte aanvragen.

Wij maken gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.