vloer egaliseren

Vloer egaliseren bij My Design Floors

Een vloer egaliseren betekent het gladstrijken of gelijk maken van een ondervloer. Dit is veelal nodig om een strakke vloer te leggen, zoals bij een PVC- of vinyl vloer . Egalisatie voorkomt latere problemen met de vloer, zoals oneffenheden en vochtproblemen.

Het egaliseren van een vloer is dus een nodige investering om een goede basis voor de vloer te garanderen. Het is daarom handig als dit door een professional gedaan wordt. Hierdoor bespaar je op lange termijn veel onnodige kosten en tijd, waardoor je langer van een mooie vloer kunt genieten.

MY DESIGN FLOORS LOGO RGB WITTE TEKST 0My design floors

Kom uw nieuwe vloeren bekijken, voelen en ervaren
in onze ruime showroom in Helmond!

Vloeradvies bij jou thuis

Wij komen geheel vrijblijvend bij jou thuis langs

Gratis stijladvies

Gelijk inzicht in wat bij jouw interieur past

100% tevredenheid

Verzekerd van een goed eindresultaat

De voordelen van een vloer egaliseren

Door een vloer te egaliseren wordt de ondervloer glad gemaakt. Wanneer de vloer hierop komt, oogt deze strak en gelijkmatig. Ook worden oude lijmresten verwijderd, zodat de vloer hier later geen last van ondervindt.

Egaliseren zorgt er daarnaast voor dat de ondervloer sterker wordt en beschermt tegen vochtproblemen. Het gevolg is dat de nieuwe vloer een hoge mate van kwaliteit behoudt, waardoor ook de levensduur hiervan hoger wordt. Ook maakt dit het aanbrengen van de nieuwe vloer eenvoudiger, aangezien er geen rekening met oneffenheden moet worden gehouden. De vloer egaliseren voor PVC en dergelijke materialen is doorgaans altijd aan te raden.

My design floors 8
2 8

Hoe werkt het?

Het egaliseren van een vloer gaat in een aantal stappen, afhankelijk van het materiaal van de ondervloer. Zo vereist een betonnen vloer een andere voorbereiding dan een houten vloer. Allereerst worden uitstekingen verwijderd en de ondergrond stofvrij en droog gemaakt. De vloer egaliseren met cement of gips gebonden materiaal komt vervolgens aan beurt, waarbij eventueel kieren en spleetjes worden opgevuld.

Het egaliseren gebeurt daarna, door het egalisatiemiddel uit te gieten over de ondergrond. Het egalisatiemiddel wordt gelijkmatig verdeeld en alle hoekjes worden netjes opgevuld. Deze laag kan prima met een vloerverwarming, aangezien het de warmte doorgeeft aan de topvloer en de toplaag.

Na een vloer egaliseren is er een droogtijd. Dit bedraagt ongeveer tussen de 12 en 24 uur, maar de meeste vloeren zijn na circa 12 uur beloopbaar. Na het opdrogen van het egalisatiemiddel kan de vloer worden aangebracht.

Hoe gaan jullie te werk?

Onder onze werkzaamheden valt ook vloeren egaliseren. We zijn je graag van dienst en zorgen ervoor dat de egalisatie feilloos verloopt op een tijd die jou het beste uitkomt. Ook voor meer informatie en op maat gemaakt advies, ben je meer dan welkom om contact met ons op te nemen. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden om zo de ideale vloer te creëren.

Wij maken gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.